Realize your constitutional right

with qualified help

Phone

+355-69-27-37-706

  • 1.Ligji  Në  Mbrojtje Të Të Drejtave Të  Fëmijëve Kë mund të quajmë fëmijë dhe cilat janë të drejtat e tij? Fëmijë quhet cdo njeri që nuk ka mbushur moshën e rritur, e cila është 18 vjec. Në raste të vecanta mosha e rritur fillon me shpejt. Këto raste varen nga ligjet e shtetit ku ai […]

  • Historia e avokatise Shqiptare, me teper se si nje profesion, ka lindur si nevoje e reformes per organizimin e drejtesise nga ana e perandorise Otomane, ne gjysmen e dyte te shekullit XIX. Mungesa e te dhenave dokumentare te kesaj periudhe, kushtezon qe ne funkson te qellimit tone, ti referohemi deshmive te ndryshme te transmetuara nga […]

  • Në kuadër të përmirësimit të gjendjes së sigurisë rrugore, Qeveria ka miratuar dje projektligjin “për disa ndryshime në Kodin Rrugor të Republikës së Shqipërisë”. Ndryshimet e propozuara të Kodit Rrugor synojnë të përmirësojnë më tej sigurinë në qarkullimin rrugor me qëllim zvogëlimin e numrit të aksidenteve. Ndryshimet Sipas një njoftimi të Ministrisë së Transporteve dhe […]

  • Nënshkrimi i Marrëveshjes së Stabilizim-Asocimit (më poshtë MSA) midis Republikës së Shqipërisë nga njëra anë dhe Komunitetit Evropian dhe Shteteve Anëtare të Bashkimit Evropian nga ana tjetër, më 12 qershor 2006 shënon fillimin e një epoke të re për zhvillimin e politikave institucionale, ligjore, ekonomike dhe sociale të Shqipërisë, me qëllim harmonizimin e tyre me […]

  • Përshëndetje zoti Avokat, unë qe po ju shkruaj jam Ramadani nga Gjakova. Unë jam i fejuar me një gocë nga Tirana. Së bashku kemi vendosur për ta ndërtuar jetën në Tiranë, çfarë dokumentacioni duhet të plotësoj për të marrë lejen e qëndrimit në Shqipëri. I nderuar Ramadan, për dokumentet e nevojshme për të marrë lejen […]

  • Përshëndetje Avokat, unë që po ju shkruaj jam Betimi nga Prishtina. Në Kosove kam një kompani e cila merret me prodhimin dhe shitjen e produkteve të brumrave si: bukë , simite, byrek etj. Kam shumë dëshirë që specialitetin që ofrojmë në Prishtinë ta ofroj edhe për konsumatorët e Tiranës. Duke qenë se unë jam me […]

  • I nderuar zoti avokat! Jam trashëgimtar i pjesës së gjyshes, me testament të rregullt. Kam bërë të gjitha formalitetet. Gjyshja është martuar në vititn 1932. Pas martese, janë ndërtuar dy shtëpi. Pas vdekjes së gjyshit, është hartuar Akti i Trashëgimisë (datë 22.6.1996) konform rregullave. Në Aktin e Trashëgimisë cilësohet që pronarë janë gruaja dhe katër […]

  • Kam një problem Zoti Avokat, a ka ndonjë ligj që të mbron nga disa persona që më kërcënojnë. Dikush më ka bërë një video intime, pa dijeninë time, dhe tani pas një viti më thotë më jep 1 milionë lekë ose unë do ta nxjerr videon tënde në youtube. Si të veproj, unë nuk kam […]

  • Përshëndetje Avokatit. Jam një lexuese e rregullt dhe kam një hall. Motra ime është e divorcuar prej më se një viti dhe ish burri nuk ka kontribuar aspak për fëmijën. Çfarë rruge duhet të ndjek motra ime që të marri atë çfarë i takon për fëmijët, se nuk më duket e drejtë që ai të […]

  • Përshëndetje z. Avokat, unë qe po ju shkruaj jam një zonjë 33 vjeçe e martuar me dy fëmijë që jetoj ne qytetin e Durrësit. Punoj mësuese ne një gjimnaz të qytetit Durrësit. Jam martuar para 10 vjetëve me bashkëshortin tim me shkuesi. Nga kjo martesë kam lindur Rein 9 vjeç dhe Klarën 7 vjeç. Në […]